IMG_0479

7e Dag – San Francisco – Golden Gate Bridge, Lombard Street, Fishermans Warf

Een nieuwe dag, een nieuwe stad. Gelukkig hebben we nu een auto en zijn we niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer. Dat maakt je toch een beetje vrijer. Eerst maar eens de belangrijkste trekpleister. De Golden Gate Bridge. Om deze brug te spotten zijn er langs een weg op een grote berg er naast verschillende parkeer plekken gemaakt. Deze plekken geven allemaal een fantastisch uitzicht over de baai met als gevolg een prachtig plaatje met op de voorgrond de brug en op de achtergrond de skyline.

Om de auto te ‘testen’ meteen maar een andere trekpleister opgezocht op weg naar de stad. Lombard Street bevat een afdaling van 27 graden (50 %)! Omdat hoogte verschil te overbruggen zijn er 8 haarspeld bochten in gemaakt. Het stukje weg staat bekend als het kronkeligste stuk weg ter wereld.

Fishermans Warf is de naam van de verzameling pieren aan de noordkant van de stad. De naam zeg het al, een vissers/zeelieden buurt. Vroeger was de buurt het hart van de visvangst. Nu is het een grote toeristen attractie en zijn nog maar een paar ‘Piers’ in gebruik met het doel waar ze voor zijn gebouwd. De ‘Pier’ gebouwen zijn wel een imposante aanblik.

Een gedachte over “7e Dag – San Francisco – Golden Gate Bridge, Lombard Street, Fishermans Warf”

  1. Zo, zo, mooie lange brug zo te zien,
    prachtig om te zien, normaal zie je
    dit op t.v. nu zien jullie hem in het
    eggie.
    groetjes Jan

Reacties zijn gesloten.