IMG_0895

21e Dag – St. George – Zion National Park

Gelukkig is het vannacht droog gebleven en zijn de wegen weer vrij. We kunnen naar Zion!

Zion is door de rivier die er door loopt weer heel anders. Het park moet zich echt schikken aan de rivier. Door het vele water is er heel veel groen. Dat geeft het park weer een totaal ander uiterlijk.

Deze keer zijn we echt goed bezig geweest en hebben we drie verschillende trails gelopen. De ‘Riverside Walk’, waar je een stuk langs de rivier loopt. De ‘Weeping rock’, ofwel huilende rots, een pad dat je leidt naar een rotspartij waar constant water vanaf druppelt alsof hij huilt. Als laatste de ‘Emerald Pools’, Drie poelen die op verschillende hoogte in de berg liggen met een paar kleinere watervallen. Officieel zijn de drie poelen aparte wandelingen, maar ze zijn perfect te combineren.

Prachtig om te zien wat de kracht van al dat water kan doen. Je merkt aan het hele park dat ze hun uiterste best doen om de strijdt te winnen, maar eigenlijk is het een verloren zaak. Het water bepaald, niet andersom.

Wat ook opvalt is al het leven dat het water brengt. Zoals ik al zei is het park heel groen. Op de meest onherbergzame plekken hebben planten zich toch weten te vestigen. Al dat groen brengt weer een rijkdom aan dieren met zich mee. We hebben een redelijk aantal eekhoorns en herten gezien (oké, de herten was vanuit de shuttlebus, maar toch…).

Een gedachte over “21e Dag – St. George – Zion National Park”

  1. Prachtig om te lezen, wat een natuur!
    Manon, een uur lang in een winkelcentrum
    gedropt? Hingen er geen bordjes? Manon,
    exit betekend: uitgang, weet je nog?

    groetjes Jan

Reacties zijn gesloten.