IMG_0626

13e Dag – Los Angeles – Walk Of Fame, Griffith Observatory, Oudste Mc Donalds, Crystal Cathedral

Volle dag vandaag weer. Gelukkig lag veel van wat we wilden zien op onze route.

We zijn begonnen met de ‘Walk Of Fame’ over de ‘Hollywood Boulvard’. Manon was opzoek naar de ster van Drew Barrymore. Helaas niet gevonden. We hadden het ook vrij snel wel weer gezien. De boulevard was een beetje een tegenvaller. Op één of andere manier was het in onze hoofden veel glamoureuzer. In de praktijk bleken het veel versleten sterren van ons onbekende mensen met veel volk dat je geld afhandig probeerde te maken. Uiteindelijk wel een stukje boulevard gevonden met de bekende namen en daar zag het er ook wel iets interessanter uit, maar nog niet zoals verwacht.

Het ‘Griffith Observatory’ daar en tegen was fantastisch. Vanaf daar een mooi uitzicht over de stad en het Hollywood bord! Binnen waren enkele leuke natuurkundige opstellingen te zien welke te maken hadden met het observeren van de hemel en de aarde. Ook was er een heuse Tesla Coil!

Het meest bijzondere was toch wel het planetarium. Een hele grote koepel waar je in je relax fauteuil achteroverliggend naar keek en welke dienst deed als projectiescherm voor één van de meest geavanceerde projectors ooit. Er werd ons in ultra high definition duidelijk gemaakt wat onze plaats is in het universum en hoe nietig we eigenlijk wel niet zijn. Onbeschrijfelijk wat we daar hebben gezien!

Onderweg nog even de ‘Crystal Cathedral’ meegenomen. De grote glazen kerk waar ook ‘Hour of Power’ vandaan kwam als ik het goed heb. Imposant en bijzonder bouwwerk. Weet voor mijzelf nog niet of ik het bij een kerk vind passen, maar bijzonder is het in ieder geval wel!

Als laatste ook nog de oudste nog in bedrijf zijnde Mc Donalds. Dit is de 3e vestiging ooit. Nummer 1 en 2 zijn helaas gesloopt. Ze hebben de hele diner nog in oude staat gelaten. Prachtig om te zien.

2 gedachten over “13e Dag – Los Angeles – Walk Of Fame, Griffith Observatory, Oudste Mc Donalds, Crystal Cathedral”

 1. Hallo Edwin,
  Wij, je moeder en ik hebben net jouw laatste berichten gelezen en de foto’s bekeken.
  Wij zijn stinkend jaloers op jullie en waren er graag bij geweest.
  Uit de verhalen blijkt dat jullie droom toch zo ongeveer wel aan het uitkomen is.
  We wensen jullie allemaal nog heel veel plezier.
  Geniet er maar van met zijn allen.
  Groeten,
  pa.

 2. Prachtige verslagen en hele mooie foto’s ,en wat fijn dat jullie dit samen mogen ervaren !!

  Groetjes van Marcel en Jolanda .

  En heel veel plezier .

Reacties zijn gesloten.