IMG_0569

10e Dag – Monterey Bay – Monterey Bay Aquarium

Monterey Bay is bekend om zijn aquarium. Onze hostess in San Francisco rade het al aan. Daar moesten wij dus wel een kijkje nemen. Met wij bedoel ik Rik, Manon en ik (Edwin). Rick geloofde het wel en wilde graag de stad zelf bekijken (verslag en foto’s volgen).

Het aquarium zelf was heel erg mooi. Groots en ruim opgezet. Duidelijke informatie. Leuke extra elementen met randinformatie. Als bonus komt er nog bij dat de vissen gedurende de dag worden gevoerd door duikers. Dat zorgt dus voor extra spektakel. Alle tanks waren echt prachtig opgezet met heel erg mooie vissen en/of dieren.

Wat ik zelf erg grappig vond was het ‘aanraak gedeelte’. Er bevond zich een bassin met roggen (stekel verwijderd) welke geaaid mochten worden, een tweetal kleine opstellingen waar je zeewier en kleine zeedieren aan mocht raken en wat andere kleine tanks met een interactief gedeelte (een camera die je zelf kon bedienen, of wiel waar je aan kon draaien). Bij één van de tanks bediende het draaiwiel de stromingsrichting van de tank. De vissen die er in zwommen (ben het merk en type even kwijt), zwemmen altijd tegen de stroming in. Als jij dus de stroming omkeerde, deden de vissen dat ook!

2 gedachten over “10e Dag – Monterey Bay – Monterey Bay Aquarium”

 1. Mooie foto’s van die vissen,
  volgens mij zag ik er ook een zoute haring
  tussen zwemmen.

  Groeten, Jan

 2. Ja, Jan wij zagen hem ook !,maar zonder de uitjes .
  Maar jongens wat prachtig ,een hele belevenis zo’n aquarium te zien.!!
  en Edwin weer een leuk reisverslag .

  Groetjes Marcel en Jolanda ,geniet er lekker van samen .XXX

Reacties zijn gesloten.